29 Aralık 2014 Pazartesi

Alcatel OT 922 - Vodafone 861 Root Atma Rehberi



Bu yazımızda Vodafone'dan yada Alcatel olarak aldğınız OT 922 / 861 model telefonumuza nasıl root atabileceğimiz hakkında detaylı bir rehber hazırladık.
Telefonu bir hevesle almıştınız fakat o da ne telefona hiç bir uygulama yükleyemiyorsunuz ve telefonun hafızası bir o kadar gereksiz ve kaldırılamayan reklamcı programlarla dolu işte bu durumu ortadan kaldırmak ve telefonunuzun kontrolünü tamamen ele geçirmeniz için root işlemi gerçekleştirmelisiniz.O halde rehberimize başlayalım ;

> Root işlemine başlamadan önce bilmeniz gereken bir husus var ki o da sürücü yükleme sorunu , bu sorunu yaşamamak için Windows Xp Sp3 bulunduran bir bilgisayar bulmanız sizin faydanıza olacaktır , güncel sistemlerde örneğin Windows 8 ' de sürücü yüklemede sıkıntılar var.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1-) İlk olarak BURADAN gerekli dosyaları temin ediyoruz ve indirdiğiniz rar dosyasının içindekileri masaüstünüze atıyorsunuz.

2-) Masaüstüne çıkardığınız 4 klasörden biri olan USB sürücü klasöründeki tüm driverları yükleyin bu sırada telefonunuz açık bir şekilde kabloyla pc ye bağlı olsun.Bu işlemi düzgün yaptıysanız telefonunuzu USB portuna taktığınızda Aygıt yöneticisinden görebiliyor olmalısınız.(Tavsiye ettiğimiz işletim sistemini kullanın)

3-) Cihazınızın hafıza kartına size gönderdiğimiz Android Uygulaması klasöründeki Super User zıp dosyasını atın.(Nereye attığınız önemli değil hafıza kartına direk atabilirsiniz)

4-) Cihaz sürücülerini pc ye sorunsuz yüklediğinizi kabul ederek devam ediyoruz , cihanızı kapatıp tekrar açın fakat sim kart şifre sorma ekranında kalsın şifrenizi girmeyin bu sırada kabloyla pc ye bağlayın , sonra Root Araçları klasöründeki Alcatel Scatter Retreiver uygulamasını açın .
Sağ alt kösede görünen Retrieve butonuna basın , çıkan uyarıya tamam diyerek devam edin.
Sürücü dosyalarınızı düzgün yüklediyseniz program telefonunuzu hemen görecek ve aşağıdaki gibi bir görüntü çıkacaktır.
Bu aşamada çıkan listeyi Save Scatter butonuna basarak "Android_2.3.6_MT6573_Android_scatter_918" ismiyle masaüstünüze kaydedin.Aynen bu şekilde ;
Scatter programıyla işimiz bitti şimdi Root Araçları klasöründeki bir diğer program olan Flash Tool programını açıyoruz.

Ve sağ tarafta görünen Scatter-loading butonuna basıp daha önce masaüstüne kaydettiğiniz scatter dosyasını seçin.

Txt dosyasını seçerken çıkan iki uyarıya da tamam deyin.



Sonra aşağıdaki gibi bir görüntü karşınıza çıkacak.

Buradaki listede RECOVERY başlığına tik koyarak yazısının üzerine sol tık yapın ve size gönderdiğimiz recovery dosyasını seçin.



5-) Cihazınızı kapatın ve USB den çıkarın.Programda üst kısımda yazan Download butonuna basın bu sırada program 15 saniye saymaya başlayacak bu süre zarfında telefonunuz kapali halde iken usb kabloyla pc ye bağlayın ve bekleyin.
Süre bittiğinde recovery değişimi hemen olacak ve bir iletişim kutusu içerisinde yeşil bir yuvarlak çıkacak , bu root işleminizin başarılı olduğunu gösterir.Artık recovery modunuz hazırdır.

6-) Daha önceden Super User uygulamasını hafıza kartına atmıstınız şimdi kartınızı telefonunuza takın.
Cihazınızın Power Tuşuna ve Ses Yükseltme tuşuna aynı anda basılı tutarak Recovery Moda girin.
Karşınıza minik bir bios sistemi ve liste çıkacak bu listeden İnstall Zip From Sd Kart seçeneğine ses tuşlarıyla gelip ana sayfa tuşuyla onaylayarak girin.Çıkan listeden hafıza kartınıza attığınız Super User Zıp dosyasını seçin , onaylayın ve çıkan işlemlerin tamamlanmasını bekleyin bitince telefonunuzu yeniden başlatın.
Root işlemi burada tamamlanmıştır.
Roottan sonra cihazın hafıza durumuna dair ekran görüntüleri ; 



3 yorum:

  1. 100 yer denedim 100 yol denedim sadece burası işe yaradı

    YanıtlaSil
  2. hocam ben en son kısıma kadar geldim yükledimde superuser uygulamasını ama hiç bir şey kaldıramıyoruz telefonda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet , root işlemini başarıyla sonuçlandırdıktan sonra iyi bir yükleme kaldırma programı gerekiyor , örneğin Titanium Backup

      Sil