24 Nisan 2015 Cuma

Microsoft Dreamspark - Ücretsiz Windows 8.1 Pro İndirme Rehberi

Bu yazımızda pek fazla kimsenin bilmediği Microsoft Dreamspark uygulamasından ve kullanımından bahsedeceğiz.
Dreamspark , dünya genelinde öğrencilere araştırma , geliştirme ve üretmek için ücretsiz uygulamalar sunan bir oluşumdur.Geçtiğimiz senelerde bu ücretsiz uygulamalara Windows 8.1 Pro x86-x64 sürümüde katıldı.Eğer öğrenciyseniz ve ya bir başka tanıdık öğrenci varsa Dreamspark uygulamasını kullanarak ücretsiz olarak hem Türkçe hemde yasal lisanslı bir Windows 8.1 Pro sahibi olabilirsiniz.Windows 8.1 'in yanında geliştirme amaçlı yine ücretsiz olarak sahip olabileceğiniz bir çok uygulama bulunmakta.
Şimdi bu fırsatlardan nasıl yararlanabileceğinizi , neler yapmanız gerektiğini resimli olarak anlatalım :
1-) İlk olarak bir tane Microsoft Email adresine sahip olmanız gerekiyor , hesabınız yok ise kayıt olup açabilirsiniz.


2-) Artık bir Email adresine sahipsek BURADAN Dreamspark uygulamasına gidiyoruz.Ve sağ üst köşede görünen "Students" menüsüne basarak sisteme giriş yapacağız.Tabi bu sırada Email hesabınız başka bir sekmede açık duruyor olsun.


Students menüsünden de sağ üst köşede "Sign in" butonuna basarak sisteme giriş yapıyoruz.


3-) Sistem bizden giriş yaparken Doğum Tarihi ve Ülkemizi girmemizi istiyor diğer seçenekler email hesabımızdan çekiliyor eğer görmüyorsanız kendiniz girin.Tüm seçenekleri cevapladıktan sonra "Yes I'd like ..." bilgilendirmesine tik koyuyoruz ve "Continue to verify" ye basıp devam ediyoruz.


4-) Bu aşamada sağ üst köşeden sayfanın dilini Tükçe' ye ayarlıyoruz.Solda turuncu renkte seçenekler mevcut eğer Üniversite öğrencisiyseniz en üstteki "Okul E-posta hesabım var" seçeneğine tıklayarak okul eposta adresinizi girip yine okul e posta adresinize Microsoft tarafından gönderilen mesajdaki linke tılayarak anında akademik durumunuzu onaylatabilirsiniz.


Ancak böyle bir imkanınız yok , Açık Öğretim , İlk ve Orta Öğretim öğrencisiyseniz microsofta bunu bir şekilde kanıtlamanız gerekiyor bunun içinde en sondaki "Belge Sağlayabilirim" seçeneğine geliyoruz .

Burada bizden bazı bilgiler ve kanıt belgesi isteniyor.Genelde açık öğretim öğrencileri nasıl yapacaklarını bilmediklerinden biz bu yazımızda bir açık öğretim öğrencisi kullandık.Ve kanıt belgesi olarak Açık Öğretim Öğrenci sistemine girerek Dönem Bilgileri kısmından Aktif olduğumuzu göstermek amacıyla ekran görüntüsü aldık .Ve masaüstümüze attık.


Bizden istenen bilgileri yazdıktan sonra Ek kısmınada Açık Öğretim öğrenci sisteminden aldığımız ekran görüntüsünü ekliyoruz ve açıklama giriyoruz.Ve gönder diyoruz.


Gönderinin alındığına dair bir yeşil mesaj belirecek . Bazen 5 dk içerisinde bazende 3 gün içerisinde email adresinize akademik durumunuzun onaylandığına dair e posta mesajı alacaksınız.Bu süre içinde e posta adresinizi sürekli kontrol edin.


5-) Bize 2 günlük beklemenin ardından onay emaili geldi.Size de gönderilecek olan onaylama e mailine tıklayarak mesaja giriyoruz.


6-) Mesajdaki bize gönderilen linke tıklıyoruz ve bu sırada yeni sekmede Dreamspark sayfası açılacak ve onaylama tamamlanacak tebrikler mesajını göreceksiniz.

 



Devama basarak ilerliyoruz.

7-) Site bizi anasayfaya yönlendiriyor buradan üst menüdeki "Software Catalog" butonuna basarak ücretsiz alabileceğiniz uygulamalara gidiyoruz.


Uygulamalar farklı kategorilerde yan yana sıralanmış bir şekilde karşınıza çıkıyor.


En baştaki "Developer and Designer Tools" uygulamalarında sağa giderek "Windows Embedded 8.1 İndustry Pro With Update" yi bularak tertemiz Windows 8.1' imizi alacağız.


Bulduktan sonra üzerine tıklıyoruz ve karşımıza böyle bir görüntü çıkıyor.Buradan ilk önce indireceiğimiz Windowsun kullanım dilini seçiyoruz biz zaten Türk yapmıştık.Ve ilk önce Download butonuna basıyoruz.


Download butonuna bastıktan sonra yeni sekmede bir sayfa açılıyor fakat bu sırada Dreamspark sayfanızı kapatmıyorsunuz .


Buradan "Step 1" kısmından İndirme Yöneticisi programı indiriyoruz , ardından "Step 2" den size özel Windows 8.1 Pro paketinin yönlendiricisi .sdx paketini indiriyoruz.(Boyutları çok ufak hemen iner.)

                          

Hemen "SDM_EN" isimli İndirme yöneticisi programımızı yüklüyoruz , yükledikten sonra masaüstümüze simgesi geliyor.


Programı açmıyoruz , daha önce indirme yöneticimiz ile birlikte indirdiğimiz .sdx paketini masaüstümüze atıyoruz.



Masaüstümüze attığımız .sdx paketini çift tıklayarak açıyoruz.Ve sonunda karşımıza indirme yöneticimiz le Windowslarımız çıkıyor.


Sisteminize ve ya size göre , 64 ve 32 bit seçenekleri mevcut , siz yinede her ikisinide Start Download diyerek indirin.Bu aşamada kesilmeler olabiliyor arkadaşlar , siz tekrar Start Dowmload butonuna basarak indirmeyi yeniden devam ettirebilirsiniz.


Artık indirmenin bitmesini beklemek ve Key'imizi almak kaldı.İndirme yöneticisi Windowsu indirirken .SDC formatında indiriyor telaşa kapılmayın , indirme tamamlandıktan sonra unpack oluyor ve Windowsunuz .İSO kalıbıyla hazır hale geliyor.


İndirme bir yandan devam ederken tek bir görevimiz kalıyor o da Key almak.Alta attığımız Dreamspark uygulamamıza gidiyoruz .Daha önce aynı bu sayfadan Download etmiştik.Şimdi ise "Get Key" butonuna basarak keyimizi alıyoruz , bir kağıda yazıyoruz ve windowsu kurana kadar saklıyoruz.



İşte bu kadar, artık yasal lisanslı  ,son sürümde tüm güncellemeleri alabileceğiniz bir Windows 8.1 Pro ' nuz oldu .Bundan sonraki kısım format atıp keyinizi girmenize kalıyor.Kolay gelsin.













7 yorum:

  1. kolay gelsin dediğiniz işlemi yaptım fakat .iso uzantılı rar dosyası olarak geldi sanırım buyuzde rufus hata verdi ne yapmam gerek yardımcı olurmusunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet indirme işlemini tamamladıktan sonra .iso kalıbına dönüşüyor .WintoBootic kullanarak fiash belleğe yazdırabilirsiniz.Bu konu hakkında bir yazımızda mevcut .

      Sil
    2. ben de indirdim fakat sdc uzantılı kaldı iso ya dönüşmedi ne yapabilirim

      Sil
  2. hocam benim indirme işlemi her error veriyor.start downloand ta tıklıyorum indirme başlıyor fakat hemen error veriyo ne yapmalıyım ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 32 ve 64 Bit seçeneklerinden önce birini indirip sonra diğerini mi indiriyorsunuz acaba ? Yoksa her ikisini de indirmede hata mı alıyorsunuz ? İndirme sırasında konuda da bahsettiğim gibi hata alabiliyorsunuz , tekrardan "Start Download" butonuna basarak devam ettirmeye çalışın zira bu aynı anda bir kaç kez yaşanabiliyor .Eğer buna rağmen indirme işlemi hiç başlamıyor ise Belgelerim > İndirilenler'de bulunan indirmeye çalıştığınız .SDC uzantılı windows dosyasını silin aynı zamanda Ccleaner ile temizlik ve kayıt defteri onarma gerçekleştirin . Hali hazırda elinizde bulunan Dreamspark üyeliğinize giriş yapıp Windows indirme dosyası olan .sdx uzantılı yönlendiriciyi tekrardan indirin ve indirme yöneticisinden indirmeyi başlatın.

      Sil
  3. 64 bit seçeneğini start download a tıklıyorum downloading yazıyor fakat yükleme yapmıyor neden olabilir?

    YanıtlaSil
  4. hocam bende .sdc kaldı iso olmadı dosya indiği halde

    YanıtlaSil