3 Aralık 2014 Çarşamba

Windows İşletim Sistemini Flash Belleğe Yazma



Bu yazımızda elinizdeki herhangi bir windows işletim sistemi .iso kalıbını nasıl kolay bir şekilde flash belleğinize boot edebileceğinizden bahsedeceğiz.
Malum artık DVD-CD Sürücüleri yavaş yavaş yerini flash belleklere bırakmaya başladı ve bunun neticesınde elimizde bulunan format cd'si yerine flash bellek kullanma ihtiyacı doğdu tabi sebepler çoğaltılabilir.Konumuza dönecek olursak mesela bilgisayarınızda Windows 8 Professional .iso dosyası var ve flash bellek yoluyla format atmak istiyorsunuz fakat .iso dosyasını nasıl flash belleğe atacağınızı bilmiyorsunuz.
Bunun için ufak ve sağlam bir program mevcut.Programın adı ise WinToBootic , resimli anlatımımızı okumadan önce programı BURADAN indirebilirsiniz.Program kurulum gerektirmez tıkladığınız an açılır.


Flash belleğinizi bilgisayarınıza taktınız .iso dosyanızda hazır ise başlayalım :


1-) Programı çalıştırdığınızda program genellikle flash belleğinizi otomatik olarak algılayacaktır ancak siz yinede kapasiteleri karşılaştırarak yanlış sürücüyü seşmediğinizden emin olun.

2-) Flash belleğinizi seçtikten sonra hemen altında bulunan "Quick Format" seçeneğini işaretleyin.Bu seçenek flash belleğinizi boot işlemine hazır hale getirecektir.

3-) Ardından sağ taraftaki "Drop Source or Click" kısmına tıklayarak windows .iso dosyamız neredeyse o dizini açıp .iso dosyamızı seçiyoruz.

4-) .iso dosyanızı da seçtikten sonra hemen altta bulunan "Do it!" butonuna basıyoruz ve karşımıza 2 adet uyarı kutucuğu çıkıyor ikisinide "Tamam" diyerek onaylıyoruz.


5-) Bu işlemlerden sonra flash belleğinize dosyalar yazılmaya başlanacaktır .


6-) İşlemin tamamlanması .iso dosyanızın büyüklüğüne , bilgisayarınızın durumuna ve flash belleğinizin sağlığına göre değişecektir , dosya yazma işlemi bitince aşağıdaki görüntüyü görüyor olmalısınız .

Artık size bir "Thanks!" butonuna basmak kalıyor eğer dosya yazma işleminde aksi bir durumla karşılaşırsanız program size aşağıdaki gibi bir uyarı verecektir.


Bundan sonra flash belleğiniz format atmaya hazır hale gelmiş bulunuyor gerisi bilgisayarınızı yeniden başlatıp bios tan flash belleğinizi boot etmenize kalmış .






1 yorum: